Köpeğinizi eğitmek için herhangi bir yaşa gelmesini beklemeniz gerekmez. Ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi sonuç alınır. Yaşı ilerlemiş köpekler de eğitim eyatkındırlar., fakat bazıları gençlere göre daha az istekli ve yavaş olabilirler. Eğitimin etkili olabilmesi ve iyi sonuç verebilmesi için bütün eğitimler olumlu ödüllendirme esasına dayanmalıdır. Eğer köpeğiniz isteğinizi yerine getirdiğinde ödüllendirilirse, sizi memnun etmeyi özellikle isteyecektir. Ödüller, onun en sevdiği yiyecek, sevdiği bir oyuncak, bilinen bir oyun veya onu sevme şeklinde olabilir.
Yeni bir komut öğretirken, doğru yaptığında onu ödüllendirmeniz gerekir. Ödül verseniz de vermesenizde, onu her zaman övmeye özen gösterin.
Eğitim sırasında ceza asla uygulanmamalıdır. Ceza, ona sadece sizden korkmasını ve hırçın olmasını öğretecektir. Güveni yok olacak, ilişkiniz bozulacaktır. Köpeğiniz, sizden korktuğu için değil sizi saydığı için sözünüzü dinlemelidir.
Eğer eğitim esnasında, size itaatsizlik eder veya yaramazlık yaparsa, eğitime ara verin. Ona o yokmuş gibi davranın yada 5-10 dakika bulunduğunuz yerin dışına çıkarın. Bu , ona bağırmaktan ya da vurmaktan daha etkin bir çözümdür. Köpekler daima dikkat çekmek istediklerinden, önemsenmemek hiç hoşuna gitmez.